Velkommen i vores Gør det selv afdeling

sponseret af

Det er blevet et hit at gøre tingene selv, hvis man har tiden til det. Men fagfolk gør det bedre og hurtigere end de fleste gør det selv folk. Vi forsøger efter bedste evne at klæde folk på til at klare forskellige opgaverne selv. Her i vores Gør Det Selv afdeling kommer vi rundt omkring forskellige opgave typer man selv kan foretage. Vi laver video indslag og giver tips og tricks til at nå i mål med sine opgaver. Er man kørt træt i det, har man altid mulighed for at rekvirere en af vore Handymen, til assisterer med opaven. Når man selv vil klare skærene, stiller det en række krav;
1. Man har det rette værktøj 2. Man laver en plan for hvad man skal lave/opfører. 3. Man køber de rette materialer til at udføre planen. Så er det vigtigt at man ikke skynder sig mere end man kan udføre et godt resultat.

Genvex service

lækkert spisebord D.I.Y

Man kan selv lave sit eget designer spisebord og ideer til det findes.

Ophængning af ting på væg/loft

Inden man skal hænge ting fra loft eller væg, og man ikke selv har bygget ejendommen, er det en god ide at være i besiddelse af en væg scanner, så man ikke borer i ledninger eller rør. Dernæst skal der måles korrekt ud. For det tredje skal man være bekendt med det man skal have op at hænge, at skrue/plugs er de rette, og at de skrue kan holde til vægten.
 
 

Gør det selv opmåling

Opgave start

Inden opgaven startes, er det vigtigt at få målt ud i forhold til det du skal. Sørg for at måle nogle gange, således du er helt sikker. Selvom du måske har en god hukommelse, er det en god ide at skrive det ned. Du kan eventuelt lave en lille skitse.

Gør det selv selv

Når man vælger at gøre det selv, så er man både bygeherre og entreprenøren/håndværkeren. Det vil sige man selv skal tænke på alle deltaljerne i forbindelse med udførelse/opførelsen.

Materialevalg ved møbler oa.

Inden du skal vælge materialer, er det vigtigt også at huske på hvad det skal bruges til. Det kan være væsentligt hvis der er behov for stor slidtage, eller mange gentagelser.
De fleste møbelhuse er gode til at leverer gode materialer, hvis de bliver samlet rigtigt.
Når du har fundet frem til de bygge materialer du skal bruge, skal du sørge for at de har de rette mål. For at undgå spildtræ, hvis du altså køber byggematerialer der ikke er præ fabrikerede som samle møbler, er det vigtigt at der så meget kan skæres af et bræt eller plade som muligt. Det er også dyrt med meget spildtræ, og det belaster miljøet.
 
Gør det selv
Når man vælger sine materialer, er det meget vigtigt at man har fokus på hvad og hvor det bruges. Sikkerhedsstyrelsen har lavet en side hvor man kan se hvad man skal huske, hvis man laver “gør det selv møbler”

Gør det selv værktøj

Gør det selv værktøj

Værktøj

Hvis der er noget værktøj du mangler, er det en god ide at sørge for det inden du kommer hjem. De fleste steder er de meget gode til at give råd og vejledning om hvad du skal bruge og hvor. Vi bringer her på et tidspunkt en test af forskellige typer håndværktøj.
 

Gør det selv savværk

Få det skåret korrekt til

Når du fundet materialerne, bruges nu den skitse eller de mål du har skrevet ned. Køber du materialerne hos Silvan, Bauhaus eller Stark, så har de et savværk der hvor du kan få skåret emnerne til. Det er temmelig billigt, og det er som oftest mere præcist end hvis du selv skal skære det til.

Hjemtransport

Hjem transport kan være en udfordring. Flere og flere byggemarkeder har dog fået gratis trailere, og de er gode at benytte hvis man har mange materialer.

Arbejdspladsen

Når du er vendt hjem fra byggemarkedet, med de ting du skal bruge, skal der indrettes en arbejdsplads.
 
Sørg for at der plads nok at arbejde på. Der er ikke noget mere ærgeligt end at blive færdig med det hele, og så er der ikke plads til at stille skab, bord og sofa som vil, fordi det ikke var tænkt med ind i planen.
Organisere dit arbejdsområde, så du ikke vælter rundt for at lave tingene.

Hent inspiration fra

Ring