Haveindretning

Hvor starter man med haveindretningen?

Her er forslag til hvordan haven indretning påbegyndes

Haveindretning handler om at finde ud af hvad og hvordan man skal bruge sin have. Bedste som man står ude i haven og klør sig i nakken og tænker hvor skal man starte og hvor skal man slutte. Hvis det kniber, kan du altid hyrer en af Den Rigtige Gartner & Handymans konsulenter – God fornøjelse…..

Haveindretning

Det smarte valg

Tænk på din/jeres dagligdag, hvordan den virker, dernæst tænk på jeres fritid og weekender. Når i føler at have et overblik over hvad den tid bruges på, er du/I klar til at gå skridtet videre. Haven er ligeså stor en del af boligen som det indvendige. Desto flere bede man har, desto mere tidskrævende er den. Det er derfor vigtigt at vide hvor meget tid man vil bruge på at holde den. Har man råd til en anlægsgartner til at passe den, er slet ingen ko på isen.

Haveindretning

 

 

 

 

 

Køkkenhave

Din/Jeres haveindretning består af mange forskellige komponenter, som blandt andet en køkkenhave. Hvis man vil have en køkkenhave, er det en god start for at finde frem til hvorledes den øvrige have skal tage sig ud. Man udser sig et solrigt sted i haven, hvor der er så lidt trafik som muligt. Det er vigtigt der er sol og lys. Dernæst skal man overveje størrelsen på bedet. Til sidst skal man overveje hvad man vil have i sit bed. Husk det kræver jævnlig vedligehold at passe ens køkkenhave, hvis man vil have et godt afgrøde. Kartofler må ikke plantes samme sted år efter år, sørg for at roterer dit bed med vækster.

haveindretning

 

 

 

 

 

Rosenbede

Rosenbede er det vores erfaring har det bedst i bede med rosenjord, der er et produkt der kan købes i et havecenter eller lign. Vores erfaring har været bedst, der hvor vi har blandet fed lerjord med rosenjorden. I bunden af plantehullet har vi lagt lidt sand, så rødderne ikke sopper i vand. I ny og næ kan der ligges bananskræller omkring roserne, det giver nogle flotte blomster. Roser skal have meget sol, og derfor anbefales at placerer dem mod syd.

  Haveindretning

 

 

 

 

Surbundsbede (Hortensia, Rhododendron, Azalea, Erica, Lyng, Kirsebær laurbær)

Det vi klart har haft mest succes med er at grave et dybt og bredt hul, det vil sige minimum bredden på planten. Derefter er det tid til at lave et mudderbad. Først hældes der en masse vand i hullet, herefter blandes ler jord med vandet. Til slut hældes der spagnum i hullet og der tilføres mere vand, der til slut blandes. Afslutningsvis i lægges planten ned i pløre hullet, og ekstra spagnum tilføres rundt om planten. Der vil være nogen der vil påstå at man ikke kan plante Hydrangea/hortensia i surbund, men faktisk kan de plantes i begge typer jord. Hvis man planter Hortensia i surbund bliver den blå, og pink hvis den plantes i basisk jord.

 

haveindretning

Græsplæne

De fleste i Danmark har ikke nogen græsplæne, de har en ukrudtsplæne. Det er noget af det sværeste at udfører indenfor Anlægsgartner faget, hvis altså den skal laves rigtigt. Man starter med at udgrave den gamle plæne, samt 5-7 cm muldjord. Herefter indkøres nyt overflade lag, der fræses og grubbes korrekt. Dette underlag kaldes nu et medium, der er forudsætningen for en rigtig græsplæne. Rullegræs eller frø kan nu udsås eller plantes. Det er vigtigt at tørvene overlapper hinanden. Vælges rullegræs, er det først klar til brug efter 3 uger. Den optimale tid at lave en plæne er i efteråret.

 

Belægning

Terrasse

Indkørsel

Bedkanter

Inspiration

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *