Tips til haven og huset

Tips

Vi tilbyder Anlægsgartner og Handyman tips for at forbedre opgaverne for gør det selv folket.

Anlægsgartner Tips

Tilbud og tid

En af de største fejl og problemer der er med anlægsgartner branchen er at en del af vore kunder har desværre fået en forestilling om at de kan få anlagt en helt ny have på en uge, og at det kun koster kr. 50.000,- Vores branche har desværre haft/har nogle personer, der ikke aner en pind om hvad de laver, der selvsagt ikke burde være her, men som ødelægger og forpester miljøet for vore kunder. Disse personer har lovet guld og grønne skove på den halve tid. Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det oftest det.
Ønskes et realistiske tilbud, der overholder normerne for branchen, bør man rådføre og planlægge det med sin gartner. Hos Den Rigtige Gartner og Handyman, står vi altid parat til at give den optimale rådgivning og sparing, for at levere det bedste resultat.

Gødskning

Haven bør gødes 2 gange om året. Den anbefalede gødningsmængde bør være omkring 200 kg. pr. Ha der svarer til 2 kg. pr. 100 m2. Der bør gødes i foråret April Maj, og igen i ultimo August og primo September.

Vertikalskæring

Plænen har godt af en vertikalskæring i løbet foråret når sneen er væk. For de få der ikke ved hvad en vertikalskærings maskine er, så er det en maskine med en valse, hvorpå der sidder nogle knive. Valsen kører rundt, og knivene skærer en fuger gennem plænen, der øger vækst potentialet. Undgå at gå på plænen en uge efter vertikalskæring, da den skal have ro til at skyde nye blade/skud. Efter vertikalskæring kan den gødes. Efter ugen med ro, kan den gødes.

Beskæring

Træer og buske bør beskæres en gang hvert andet år, for at styrke træets eller buskens vitalitet. Sørg for at være i besiddelse af et meget skarpt redskab, så snitfladen bliver så lille som mulig og ikke flosset.

Handyman tips

Møbelsamling

Inden du samler et møbel fra traditionelt møbelhus, så sørg for at tælle alle ting i forhold til brugsanvisning der findes i de små poser. Derefter tæl alle møbeldele, plader og eventuel sokkel og bagplade. Sikre dig at alle dele er der, og ikke defekte. Brug ekstra tid på at samle møblet. Skru langsomt frem for hurtigt, for ikke at ødelægge kærv på skruer. Vil man have et stærkt møbel, så sørg for at hamre alle søm i bagpladen, da bagpladen udgør den stærkeste del af møblet.
Et tip, så for at have plads nok til at samle møblet, så den nemt kan flytte møblet rundt, skulle det være behov for det. Placer møblet som det skal stå, således at bunden vender ind mod væggen, så du nemt kan løfte møblet mod væggen, når det er færdigsamlet.

 

Ophængning af møbler eller billeder

Inden man går igang med at hænge møbler, spejle eller billeder op på væggen, er det en god ide at placere genstanden der hvor man ønsker, og i den ønskede højde. Ønskes genstanden placeret i center tages der mål til andre vægge, samt loft og gulv.

Inden man bore et hul i væggen, er det vigtigt man holder for øje, hvad materiale genstanden skal op og hænge i. Der er ganske stor forskel på om det er gips væg, beton eller mursten. Når du har en ide om materialet, rådfør dig med dit byggemarked om hvilken plugs du skal bruge.

 

Luk menu
×
×

Kurv